Voorleesacademie

Bibliotheek Sans Souci en Muntpunt organiseren de eerste Voorleesacademie. Krijg de kunst van het voorlezen onder de knie in zeven sessies, telkens in het bijzijn of onder begeleiding van een ervaren rot in het vak.

De Voorleesacademie is er voor iedereen die op zoek is naar (nog meer) voorleesplezier en zijn of haar voorleeskunde wil
verbeteren: van student tot voorleesvrijwilliger, van (groot)ouder tot leerkracht.

Kies voor aparte sessies of de hele reeks. Na deze reeks uiteenlopende sessies worden de voorleeskunsten nog een laatste
keer in de praktijk omgezet. We sluiten af met een diploma-uitreiking en bijhorende drink.
Laat je Voorleesacademie-stempelkaart bij elke sessie afstempelen en verzilver aan het einde van de reeks jouw Voorleesacademie-diploma.

Hieronder vind je een oplijsting van alle sessies. Toegang per sessie: €5 (€3 met studentenkaart of Paspartoe). Inschrijven via de website van Muntpunt.

1. JOKE VAN LEEUWEN LEEST VOOR
ZA 08.10, 15:00 - 16:30
@ MUNTPUNT
Een ode aan het voorlezen. Auteur en illustrator Joke van Leeuwen leest voor uit eigen werk. (i.h.k.v. Staminee de Bib). Deze eerste sessie is gratis.

2. DE BESTE VOORLEESBOEKEN
DI 25.10, 18:00 - 20:00
@ MUNTPUNT
Recent, minder recent, oldies. Radiomaakster en boekenrecensente Barbara Rottiers brengt haar favoriete voorleesboeken mee.

3. PROFESSIONELE STEMTRAINING
VR 18.11, 15:00 - 17:00
@ BIBLIOTHEEK SANS SOUCI
De kneepjes van het voorleesvak. Kim Ponsaerts, presentatrice en stemcoach bij BRUZZ, leert je met praktijkoefeningen de juiste stem, toon en articulatie te vinden.

4. FIGURENTHEATER MET MEANDERTAAL
DI 13.12, 18:00 - 20:00
@ MUNTPUNT
Vertellen met figurentheater. Breng een bestaand verhaal met visuele collages en live animatie op overheadprojector.

5. VOORLEZEN VOOR BABY’S EN PEUTERS (LINC VZW)
ZA 11.02, 10:00 - 12:00
@ BIBLIOTHEEK SANS SOUCI
Zwart-wit-kartonboekjes of flap- en badboekjes? Ontdek een reeks boeiende babyboeken en ga er samen met je kleintje mee aan de slag.

6. CREATIVE STORYTELLING EN KAMISHIBAI
DI 14.03, 18:00 - 20:00
@ ART BASICS FOR CHILDREN
Creatief met vertellen. Leer 1001 mogelijkheden en attributen kennen om verhalen te brengen, waaronder kamishibai.

7. VOORLEZEN: DOE HET ZELF!
DI 25.04, 18:00 - 20:00
@ MUNTPUNT
En dan nu: de praktijk! We oefenen voorleeskunsten in kleine groepjes samen met coach Silvie Moors (De Dagen vzw). Aansluitend klinken we op de afgelopen reeks tijdens de diploma-uitreiking. Iedereen welkom!