een leerkracht

Een bezoekje aan de bib?

Boeken uitlenen of terugbrengen met de klas

Boeken uitlenen of terugbrengen met de klas kan altijd zonder aanvraag tijdens de openingsuren van de bib. Kom gewoon langs! 

Wil je graag boeken uitlenen of terugbrengen met de klas buiten de openingsuren? Dat kan! Daarvoor moet je wel eerst even bellen om te na te gaan of jouw tijdstip mogelijk is: 02/515.64.50.

Een rondleiding in de bib

Je kan een rondleiding aanvragen via Eva.Tack@elsene.brussels of 02/515.64.56 of via het online formulier. De educatief medewerker maakt dan samen met jou een afspraak. Rondleidingen voor scholen buiten de openingsuren van de bibliotheek zijn mogelijk. Vraag het even na!

Een rondleiding kan veel meer zijn dan een gidstocht door de bib: we kunnen een verhaaltje voorlezen, kamishibai-theater kijken, een bibliotheekspel spelen (bv. Sm@rtbib, de Leesdoos)... Bespreek jouw wensen samen met de educatief medewerker.

 

Jeugdboekenweek

Tijdens de Jeugdboekenweek in maart bieden we een interactief Jeugdboekenweek-spel aan in de bib voor alle klassen. Vraag meer info via Eva.Tack@elsene.brussels of 02/515.64.56.

 

Een project voor ogen samen met de bib?

Zit je te broeden op een project rond lezen, leesplezier, digitaliteit, mediawijsheid, creatief schrijven, literatuur, poëzie... Laat het ons weten en dan bekijken we samen wat mogelijk is!


Voordelige uitleenmogelijkheden voor leerkrachten en klassen

Leerkrachtenkaart

Vraag deze speciale bibliotheekkaart aan aan de balie van de bib. Met deze kaart mag je 30 materialen uitlenen in totaal, die je drie weken mag houden. Je kan die materialen ook 1x verlengen. Voor leerkrachten geldt het reductietarief van 2,50 euro lidgeld.

Klassenkaart

Een klassenkaart is een bijzondere kaart voor de klas. De leerkracht van de klas houdt de klassenkaart bij en heeft die ook steeds mee bij een bibbezoekje. Wanneer er boeken verloren of beschadigd zouden zijn, dan is de school daarvoor verantwoordelijk.

Aan een klassenkaart zijn bijzondere uitleenvoorwaarden verbonden:

  • De klas mag de boekmaterialen twee maand en de niet-boekmaterialen (cd’s, dvd’s en cd-roms) twee weken ontlenen.
  • De klas mag 35 boekmaterialen en 5 niet-boekmaterialen ontlenen.
  • De klas hoeft geen leengeld of boetes te betalen.
  • De klas kan enkel materialen ontlenen uit de jeugdafdeling.
  • Geen van alle materialen kan worden verlengd.

De klassenkaart kan eenvoudigweg aan de balie worden aangevraagd en is volledig gratis.

Go Press

Go Press is een digitaal krantenarchief, dat je gratis kan raadplegen via je Mijn Bibliotheek-account. Lees er hier alles over.

Taalspelletjes

Bibliotheek Sans Souci beschikt recent over enkele heel toffe gezelschapsspelletjes rond taal, weetjes en verhalen, zoals Dixit, Junior Scrabble, Warrige Woorden of Story Stones. Deze lenen we enkel aan leerkrachten uit. De volledige lijst kan je in onderstaande bijlage bekijken. Vraag naar de spelletjes aan de balie van de bib!

Bijlages: