Labland - werkplaats rond taal en verhaal

Wat?

Labland is een creatieve leesomgeving , waar kinderen zelfstandig met de inhoud van de boeken aan de slag kunnen. Op die manier komen de boeken los van de rekken en komen ze werkelijk tot leven.

Om de één à twee maand wisselt het thema en de werkvorm, maar vast staat dat we vertrekken van de boekencollectie of een specifiek boek. Zo maakten kinderen reeds hun eigen ‘story stones’ in de fictieafdeling of boetseerden ze zelfverzonnen insecten tussen de boeken over kriebelbeestjes.

Voor wie en wanneer?

Labland is er dus voor alle kinderen tussen 4 en 14 jaar tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Terwijl mama of opa een boek zoekt, kan zoon- of kleindochterlief aan het werk!

Waarom?

De klassieke opstelling van de collectie als boekendepot is onvoldoende om kinderen toegang te bieden tot leesplezier en kennis. Labland biedt de mogelijkheid om de verhalen die de collectie herbergt vanuit verschillende perspectieven te beleven.  We willen alle kinderen de kans bieden zich verhalen eigen te maken, er met hun eigen talenten, interesses en smaken en vanuit een kritische blik mee aan de slag te gaan om hun eigen verbeelding, verhaal en creatie vorm te geven.

Wil jij gast-Lablander worden?

Heb jij interesse om een maand lang gastcurator te worden van Labland? Labland wil creatieve talenten uit de buurt een forum geven. Op basis van een thema kies je geschikte boeken uit onze collectie, uit de weetboeken en jeugdromans. Op basis daarvan maak je een animatie op de werktafels.

Contacteer ons: Eva.Tack@elsene.brussels of 02/515.64.56.

Thema's najaar 2018

September-oktober: Kleur-Rijk!

November-december: Taal en geschrift

Bijlages: